Het Buro

Dick C. Huigens tuin- en landschapsarchitect bnt 1947 - is een inmiddels zeer ervaren tuinarchitect die al veel particuliere tuinen en grote projecten in binnen- en buitenland op zijn naam heeft staan. Ofschoon toegerust voor zowel grote als kleine opdrachten, richt zijn buro zich momenteel weer met name op het ontwerpen van eigentijdse ('tijdloos' bestaat niet...), toonaangevende tuinen. Daarmee is door de jaren altijd een grote binding gebleven en die zou hij nu meer dan ooit weer met anderen willen delen.

Door langdurige ervaring van bijna 40 jaar is een zeer hoog, algemeen erkend kwaliteitsniveau bereikt, hetgeen o.a. heeft geresulteerd in publikaties in nationale en internationale boeken en magazines, reportages op tv & radio en diverse architectuurprijzen. Qua uiterlijk beeld en visie laat het werk van Dick Huigens zich ongeveer plaatsen in het midden tussen dat van zijn bevriende collega-landgenoten Dick Beijer en Piet Oudolf (zie visie).

Bij het ontwerpen wordt Dick Huigens geïnspireerd door de architectuur van het gebouw, het karakter van de omgeving, maar vooral door de mensen, opdrachtgevers, met hun uiteenlopende wensen en behoeften. Uiteraard heeft hij een eigen handschrift, maar die legt hij nooit dwingend op. Zijn voorliefde op het creëren van plekken, waar mensen zich prettig voelen (zie visie) uit zich ook in het feit dat Dick zich wat betreft grote projecten vooral heeft beziggehouden met het ontwerpen van omgevingen bij onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen, appartementen en kantoorgebouwen. Dick werkt graag nauw en veel samen met gelijkgestemde collega’s waaronder Piet Oudolf en Sietse Hager, met ontwerpers uit andere disciplines zoals architecten, binnenhuisarchitecten, grafisch ontwerpers, en de laatste tijd ook regelmatig met kunstenaars.
Met deze kunstenaars en vormgevers worden bijvoorbeeld ideëen ontwikkeld voor bijzondere wanden in tuinen en omgevingen.

Altijd, al sinds jaar en dag, is het handschrift van Dick Huigens hetzelfde. Het is belangrijk om trouw aan jezelf te blijven. De beelden - in willekeurige volgorde - vormen een visueel bewijs van het feit dat de ontwerpen door de jaren heen onveranderd stoer, robuust maar ook speels, ontspannen en ruimtelijk, wars van overbodige opsmuk, zijn gebleven. Eigentijds, met een lange houdbaarheidsdatum.